Så enkelt fixar du nytt balkongskydd

1. Mät

Att mäta önskad storlek på balkongskydd är enkelt. 

Höjd: Vanligast är att ta balkongräckets höjd minus någon cm. Det finns dock en mängd varianter på balkongräcken, så det viktigaste är att du mäter utefter det område du önskar täcka.

Längd: Den totala längden på räcket brukar fungera bra som riktmärke även för ditt balkongskydd. Om du ämnar fläta tyget mellan de lodräta stängerna som de flesta räcken har, lägg till någon cm per meter balkongräcke. Ett tips är att dra ett snöre på samma sätt som du ämnar fläta tyget, och sedan mäta snöret. OBS! Använd ett snöre som ej stretchar!

2. Beställ

#1: Gå till vår webbshop för balkongskydd

#2: Välj kulör. Om du bor i BRF, kolla med din styrelse om de har krav eller rekommendationer gällande kulör. De flesta Brf i Sverige tillåter enbart specifika kulörer från markisvävsleverantören Sandatex. I vår shop hittar du samtliga kulörer från just Sandatex. NCS översättning hittar du här.

#3: Välj monteringslösning, öljetter med 40 cm mellanrum(fäst sedan med buntband genom öljetterna och runt balkongräcket), eller insydd kanal (trä snöre genom kanalen och fäst i sedan i räcket).

3. Sätt upp

Alternativ 1 : Öljetter

Absolut vanligaste alternativet.

Balkonger med stålräcke så sätter man ofta upp balkongskyddet med buntband och öljetter. Vår standard är ca 40 cm mellan öljetterna med början och slut i hörnen uppe och nere, jämt fördelat över längden  så det blir inte alltid exakt 40 cm. Du kan själv välja om du vill använda snöre, buntband eller skruva upp ditt balkongskydd.

Alternativ 2: Kanal  5cm  som är öppen i båda ändar uppe och nere.

Kanalen kan användas för att trä in ett snöre alternativt fästa rakt igenom för fastsättning.

Lycka till med ditt nya balkongskydd!