Markisväv med magnetband – en supersmidig och unik monteringslösning för terrassmarkiser!

Det vanligaste sättet att fästa den nya markisduken är med en så kallad tenstav som sitter i fållen. Den förs sedan samman med markisens ställning för att hålla markistyget på plats. Hos markistyger.nu går det nu att få sin terassmarkis levererad med magnetband istället för tenstav. Precis som det låter så fäster du helt enkelt markisduken i valsröret med hjälp av en magnet!

OBS! Kräver att valsröret är i stål, ej aluminium, så att magneten fäster. Nästan alla terassmarkiser har valsrör i stål, men prova gärna med hjälp av t ex en kylskåpsmagnet för säkerhets skull.

Är valsröret magnetiskt fungerar det väldigt bra även för fönstermarkiser! De flesta fönstermarkiser är dock av aluminium, och vi har därför valt att inte göra magnetband valbart för fönstermarkiser i vår webshop. Men, om du har fönstermarkiser med valsrör i stål och vill ha superenkel montering med magnetband, maila oss på [email protected] så hjälper vi dig!

Monteringslösningen är helt unik och gör bytet ännu mycket enklare. Vi rekommenderar alla att montera med magnetband, men extra mycket till dig som:

  • har en stor terassmarkis.
  • där det är trångt på sidorna om din markis (tenstav träs i valsröret från sidan, till skillnad från ett magnetbandsalternativet som kan läggas på rakt framifrån.
  • alternerar markisväv med olika färger/mönster under säsong och beroende på tillfälle. Med magnetband på alla dina markisdukar blir skiftet inte mer tidskrävande än ett gardinbyte.
  • planerar att alternera/byta väv i framtiden (t ex ljusare kulör som vit/beige på sommaren och mörkare som grå/svart på höst/vinter)
  • vill ha enklast möjliga markisvävsbyte! De flesta markisdukar byts utan problem, även om det tar lite längre tid med tenstav. Men, i de få fall det blir problem eller att det kärvar, är det nästan alltid kopplat till fästning av väv i det stora valsröret som sitter in mot väggen.

Så vår intruktionsfilm nedan: