Om våra markistyger

Det finns en mängd olika fabrikat av markisvävar på marknaden. Det är dock tydligt att man får vad man betalar för. Färgäkthet, livslängd, vattentäthet, förmåga att stöta bort smuts, samt hur enkel väven är att rengöra, allt påverkas av vävens kvalitet. På Markistyger.nu arbetar vi därför enbart med de allra bästa leverantörerna.

Vår erfarenhet är att det faktiskt även i längden blir billigare. Det du vinner i pris på ett billigare alternativ äts upp i förkortad livslängd.

Vävarna från Sandatex och Markistyger.nu Selection är tillverkade av spinnfärgad akryl. Spinnfärgad betyder att man tillsatt färgen redan innan man spunnit tråden, vilket ger en helt och hållet genomfärgad tråd (tyg som färgats senare har bara färg i yttersta skalet och bleks snabbt). Metoden gör det också möjligt att skapa markisväv som håller så högt värde som 7–8 i färgäkthet på en 8-gradig skala. Vävarna också smuts- och vattenavvisande. Sköt om din markisväv så håller den sig fräsch i minst 8-12 år.

Från Markistyger.nu får du hela 4 års garanti på måttsydd väv från Markistyger.nu Selection  och 3 års garanti på vävar från Sandatex.