Vad ingår?

På markistyger.nu är vi väldigt måna om att du ska bli nöjd med din leverans från oss. Vi ber dig därför läsa igenom nedan information så du vet vad som ingår, samt vad du kan förvänta dig (utöver nya fräscha markiser av högsta kvalitet till Sveriges lägsta pris förstås!)

Markistyg

Vad får du när du beställer ett markistyg från oss?

Markistyget du får är färdigsytt för att passa din befintliga markis. Det finns dock några saker att tänka på så att allt blir som du vill ha det. Måttet på tyget blir i exakt det måttet du har beställt. Måttet är inklusive fållen uppe och nere (du behöver alltså inte lägga till det). Titta gärna på våra filmer för tips hur man mäter.

Själva tyget är ett tyg av högsta kvalitet från en av de absolut bästa tillverkarna i världen. Tyget har mycket god motståndskraft mot UV strålning, väta och har oöverträffad färgäkthet. Hur bra tygerna är finns i detalj beskrivet hos Sandatex.

Markistyget levereras alltid med en så kallad tenstav uppe och nere på den stora markisväven och endast uppe på kappan. Tenstaven är 6mm. En tenstav är platsstaven som sitter i fållen (sen nedan bild) och gör att man kan föra in och hålla markistyget på plats i markisens ställning. Om din befintliga ten är av annan storlek går det att använda de som sitter i din befintliga markis alternativt så kan du beställa nya i din dimension.

Kappor: När du beställer nya kappor till din markis kan du välja vågig, rak eller ingen kappa. Om du bara vill beställa kappa kan du maila oss på [email protected] Höjden på kappan är som standard 15cm för alla typer av markiser.

Support: Våra montörer hanterar även vår support vilket gör att vi under högsäsong ibland kan ha lite längre återkopplingstid, men vårt mål är att du ska få svar från oss inom högst 48 timmar. Fördelen är att att våra montörer självklart har enorm praktisk erfarenhet av att byta ut markistyg och kan ge dig en högst professionell vägledning och support!

Tillverkning: Vid tillverkning av tyg sys de upp i flera våder, varje våd är ungefär 120cm bred. För en bred markis betyder detta att det löpande sys ihop och det blir skarvar. Vissa avvikelser kan förekomma när vi syr upp tyget vilket är normalt. Mer information från sandatex.

Var extra vaksam på detta: se till att det går att veva ut hela tyget på din markis. När du gjort det se till att du har spår för den så kallade tenstaven som går i spåret på ramen. I vissa fall har markisen inget spår utan är pop nitat. Om det är popnitat så hör av er till oss så löser vi det.

Balkongskydd

Markisväv används med fördel till balkongskydd. Hos markistyger.nu beställer du enkelt skräddarsydda balkongskydd till Sveriges bästa priser. Välj kulör, ange längd och höjd samt önskat monteringsalternativ. Du väljer mellan öljetter, alt sydd kanal där du kan trä rep/snöre till uppsättning. Notera att det kan behövas lite extra längd i de fall du har lodrätta stänger i din balkong i vilka du ämnar trä ditt balkongskydd (varannan innanför resp utanför). Är du osäker, lägg till lite. Hellre ett par cm för mycket än för lite om det är viktigt för dig att täcka hela din balkong.

BRF: Bor du i en bostadsrättsförening/BRF? Inga problem! Markisväven från Sandatex är marknadsledande och föreskrivs av de flesta BRF i landet. Läs på föreningens hemsida eller hör efter med styrelsen om vilken kulör (Sandatex färgkod) som föreskrivs och beställ sedan hos oss. Har ni annan färgkod t.ex. NCS finns översättning av våra markistyger här.

Som regel har bostadsrättföreningar en lokal leverantör för markiser och balkongskydd som de hänvisar till, oftast mycket kompetenta, men priset för samma tyg från Sandatex är vanligen markant högre än hos oss. Begär gärna en offert och jämför själv!

Vill du att alla medlemmar i din bostadsrättsförening ska få bättre priser på skräddarsydda markistyg och balkongskydd?  Hör av er till oss på [email protected] så berättar vi hur du och alla dina grannar kan få ytterligare 10% rabatt på våra redan låga priser!

Övrigt

Leveranstider: vi har ambitionen att skicka alla tyger från vårt skrädderi inom 3-10 arbetsdagar. 

Leveranser: Markistygerna viks så att de ska få plats i mindre paket. Så fort paketet är packat och på väg kommer du att få ett sändningsnummer tillsänt dig där du kan följa/spåra din leverans.

Garantivillkor: Alla markistyger som beställs av oss är måttbeställda och vi ger 3 års garanti på tygerna. Vi följer konsumentköplagen. Ni kan läsa mer om konsumentköplagen på www.konsumentverket.se

Observera dock att Konsumentköplagens ångerrätt gäller ej specialtillverkade varor. För mer information: Lagen om distansavtal, 2 kap §11.

Om du fortfarande skulle ha några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till vår kunniga supportmail!